Foglalkoztatási rehabilitációs humán és műszaki szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szak

Képzésünk célja olyan szakemberek képzése, akik megalapozott tudással rendelkeznek a megváltozott munkaképességű és fogyatékos személyek munkahelyeinek és munkakörülményeinek szakszerű kialakítása és széles értelemben vett akadálymentesítéséhez kapcsolódó tanácsadás és tervezés területén; a támogató technológiák fejlesztése, tesztelése és minősítése területén; valamint a foglalkozási rehabilitációval összefüggő alkalmasságvizsgálati és képességfejlesztő eszközök alkalmazása terén.

A két féléves szaktanácsadói képzés bemeneti követelménye legalább BSc szintű oklevél műszaki, természet-, orvos-, egészség-, társadalom-, gazdaságtudományi vagy bölcsész (pszichológus) területen. A mérnöki alapvégzettséggel rendelkező jelentkezők számára jelen képzés a BME Építészmérnöki Karán meghirdetett „Rehabilitációs környezettervező mérnök” szakirányú továbbképzés első két félévének teljesítésével egyenértékű (ezeket a féléveket abban a képzésben elismerik).

A képzés 2 félévből áll, levelező munkarendű, önköltséges.

Felvételi irányszám: 45-60 fő, a szakképzés indításához minimum 20 fő beiratkozása szükséges.

Tervezett képzési rend, konzultációs alkalmak: levelező képzés, egy szemeszter során 6 alkalommal pénteki és szombati jelenléti oktatással.

Kapcsolattartó: Pribelszki Pálné pribelszki[kukac]erg.bme.hu  

Szakfelelős: Dr. Izsó Lajos

Cím: 1117. Budapest, Magyar tudósok körútja 2. Q. épület A szárny I. em. 112.

Elérhetőségek: Pribelszki Pálné (1) 463-2654, pribelszki[kukac]erg.bme.hu, elearning.rehab.bme.hu, www.erg.bme.hu

Jelentkezés módja: az oldal alján látható Jelentkezési dokumentumok című linkre kattintva elérhető dokumentumok kitöltésével, elektronikus benyújtásával. (Jelentkezési lap, Europass típusú önéletrajz oklevélmásolatokkal, motivációs levél.) A jelentkezési dokumentumokat e-mailben küldve is elfogadjuk.

A képzésben végzettek (s akik emellett mérnöki alapdiplomával rendelkeznek) jelentkezhetnek a rehabilitációs környezettervező szakirányú továbbképzés második évére. A szakmérnöki továbbképzésről bővebb információk itt olvashatók: http://www.lako.bme.hu/index.php?action=kepzesek&id=1

Képzési forma:

A levelező képzési formában nagyjából 3 hetente péntek-szombati képzési napokon tartunk személyes konzultációkat, egy félév során összesen 6 alkalommal. Ezen kívül online tanulástámogató rendszerünkben tesszük elérhetővé a tananyagokat, segédleteket, valamint online konzultációs lehetőséget biztosítunk.

Tantárgyi háló

Együttműködő partnereink:

A képzés során tanszékünk együttműködő partnerei között találhatók a BME GTK Közgazdaságtan Tanszék, GPK Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszék, Gyártástudomány és –technológia Tanszék, ÉPK Lakóépülettervezési Tanszék, Urbanisztika Tanszék, VIK Irányítástechnika és Informatika Tanszék, Távközlési és Médiainformatikai Tanszék, valamint az Egyesült Innovációs és Tudásközpont, valamint megbízott külsős oktatók a Semmelweis Egyetemről, a Pannon Egyetemről és az Óbudai Egyetemről.

Szakmai partnereink a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal, Országos Egészségbiztosítási Pénztár, Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja, Egyetemes Tervezés Kutatóközpont, MTA-SZTAKI W3C Magyar Iroda, amelynek munkatársai az elméleti és gyakorlati oktatásban is részt vesznek megbízott oktatóként.

Jelentkezési dokumentumok a Foglalkoztatási rehabilitációs humán és műszaki szaktanácsadó és Rehabilitációs környezettervező szakmérnök képzésekhez